طرز تهیه خورش قرمه سبزی

 

می دانید که خورش قرمه سبزی یکی از محبوب ترین غذای های ایرانی است  که کمتر ایرانی می تواند عاشق این غذای خوشمزه نباشد.

 

خورش قرمه سبزی

 

مواد لازم  برای تهیه خورش قرمه سبزی:

 

  • لوبیای قرمز یا چیتی (یک استکان)

  • گوشت ( ۳۰۰ گرم)

  • سبزی قرمه (یک کیلو)

  • پیاز (دو عدد متوسط )

  • لیمو امانی ( ۴ عدد )

  • آب لیمو یا آبغوره ( به میزان لازم )

  • روغن (به میزان لازم)

  • نمک، فلفل و زرد چوبه (به میزان لازم )

 

در مرحله‌ی اول لوبیا چیتی یا قرمز را درون یه کاسه آب می ریزم و اجازه می دهیم به خوبی خیس بخورد تا نفخ را به طور کامل بگیرد.

 

تنها نکته ی مهم اینجا این است که خورش اصیل ایرانی با لوبیای قرمز طبخ می شود، ولی به دلیل اینکه لوبیا چیتی حجیم تر و خوشمزه است، بجای لوبیا قرمز هم استفاده می کنند.

 

ولی این نکته را باید رعایت کنیم که از لوبیا چیتی مرغوب استفاده کنیم، تا لوبیا ها بعد از پخت شان از هم باز نشوند و ظاهر خورش را خراب نکنند.

 

در مرحلۀ بعدی پیاز را میشوییم و به صورت نگینی خورد می کنیم و سیر را هم به همین شکل خورد می کنیم، بعداز خورد کردن پیاز و سیر….. یک قابلمه را روی حرارت مناسب قرار می دهیم بعد روغن را به قابلمه اضافه کرده و صبر می کنیم که روغن به خوبی داغ شود…

 

بعداز آن پیاز خورده شده را به آن اضافه کرده و چند دقیقه‌ پیاز را تفت می دهیم تا سبک و طلایی بشود.  در ادامه سیر را هم به آن اضافه می کنیم.

سیر را هم تا حدی که عطرش بلند شود تفت می دهیم و بعد از این کار گوشت را به صورت خورشتی تکه تکه می نماییم و به ترکیب اضافه کرده و تفت می دهیم.

 

تفت دادن گوشت را هم تا موقعی که گوشت رنگش تغییر کند ادامه می دهیم . لوبیا را هم که قبلا خیس کرده بودیم آبکشی نموده و بعد آن را به گوشت اضافه می کنیم.

 

لوبیا را در حد یک دقیقه تفت می دهیم. بعد از آن ۴ تا ۶ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه میکنیم و درب قابلمه را می‌بندیم. حالا حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم که آب داخل قابلمه به جوش بیاید و وقتی به جوش آمد حرارت را کم می کنیم و اجازه می دهیم که گوشت و لوبیا خوب بپزند.

 

لیمو امانی ها را از وسط نصف می کنیم و دانه های آن را خارج می نماییم و می گذاریم ۲۰ دقیقه آخر پخت خورش به همراه مقداری نمک، اضافه می کنیم، چون نباید لیمو امانی مدت زیادی در خورش بماند زیرا باعث تلخی آن می شود.

سبزی خورشتی هم باید به صورت کاملا ریز خورد کنیم و به همراه روغن در  یک تابه ی مناسب تفت می دهیم تا به طور کامل سرخ بشود و تغییر رنگ بدهد.

 

بعداز اینکه گوشت و لوبیا نیم پز شدند سبزی را هم به آن  اضافه می کنیم و در آخر اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم جا بیفتد و روغن بیندازد.

 

برای اینکه روغن روی آن جمع بشود میتوانیم یک قالب کوچک یخ به قابلمه اضافه کنیم و بعد خورش قرمه سبزی را به همراه برنج آبکش سرو می کنیم .

 

نوش جان … امیدوارم که لذت برده باشید.

 

نویسنده و گوینده:  فاطمه لرستانی

 

بانوی خانه

 

بازگشت به صفحه آموزش آشپزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *