مضررات چند وظیفه گی برای مغز !

شاید شما هم شنیده باشید که انجام دادن چند وظیفه با هم مشکل ساز است.

نتایج تحقیقات جدید نشان می دهند که انجام دادن هم زمان چند کار عملکرد آدم را نابود می‌کند و به مغز هم آسیب جدی وارد می‌نماید.

تحقیقی که در دانشگاه استنفورد در زمینه چند وظیفه گی انجام شده نشون می دهد که انجام دادن چند کار به صورت هم زمان در مقایسه با تمرکز کردن روی یک کار بهره‌وری کمتری در پی دارد.

 

همچنین محققان پی بردند کسانی که به صورت معمول در معرض بمبارانی از اطلاعات الکترونیکی از چندین و چند مسیر هستند در مقایسه با افرادی که اول یک کار را تمام کرده و بعد به سراغ کار بعدی می روند، نه قادرند به آن خوبی حواسشان را جمع کنند و نه از حافظه خوبی برخوردارند و نه اینکه موقع محول شدن یک وظیفه جدید عملکرد قابل قبولی نشان می دهند.

 

اما اگر بعضی افراد به طرز خاصی از قدرت چند وظیفه گی برخوردار باشند چه؟

دانشگاه استنفورد تحقیقاتی در این زمینه هم انجام داده است.

نحوه کار بدین صورت بود که پژوهشگران افراد را بر اساس میزان تمایلشان به چند وظیفه گی به چند دسته تقسیم کردند:

مقایسه‌هایی که بین این دسته‌ها صورت گرفت، نشان داد آنهایی که بیشتر از همه به چند وظیفگی اعتماد داشتند و تعداد کارهای بیشتری را به صورت هم زمان انجام می‌دادند از نظر کیفیت چند وظیفگی در مقایسه با کسانی که دوست داشتند کارها را تک تک انجام بدهند به مراتب بدتر بودند.

 

حالا علت چیست؟

کسانی که به چند وظیفگی خو گرفته بودند به این دلیل بدتر بودند که سخت‌تر می‌توانستند افکارشان را سازماندهی کرده و اطلاعات بی‌ربط را فیلتر کنند.

در نتیجه هنگام محول شدن وظیفه جدید کندتر عمل می‌کردند!

 

چند وظیفگی عملکرد و کارآمدی مغز را پایین می آورد !

چون مغز قادر است فقط در یک زمان برای یک کار تمرکز کند.

وقتی بخواهید هم زمان دو کار را با هم انجام بدهید مغز فاقد این ظرفیت است که بخواهد هر دوی آن‌ها را با موفقیت اجرا کند.

 

نتایج تحقیقات دانشگاه استنفورد حاکی از ضررهای بیشتری هم بود:

چند وظیفگی نه تنها باعث کندتر شدن سرعت انسان می‌شود، بلکه آی کیو را هم پایین می آورد.

مطالعه‌ دیگری که در دانشگاه لندن صورت گرفته بود، نشان می‌داد شرکت کنندگانی که در طی انجام وظایف شناختی شان چند وظیفه را یک‌جا انجام داده بودند چنان نتایج بدی را از خود به جای گذاشته بودند که انگار ماریجوانا مصرف کرده بودند و یا شب قبل را اصلاً نخوابیده بودند.

در این آزمایش آی کیو مردان بالغی که چند کار را به طور هم زمان انجام داده بودند ۱۵ نمره افت کرده بود.

یعنی میزان هوش شان در حد یک بچه ۸ ساله پایین آمده بود.

پس جلسه بعد که خواستید وسط جلسه از فرصت استفاده کرده و پیامی برای رئیستان بفرستید یادتان باشد که ظرفیت شناختی مغزتان در حدی پایین آمده که انگار به یک بچه ۸ ساله سپردید که آن پیام را برایتان بنویسد.

 

مدت‌ها بود که تصور می‌شد آسیب‌های شناختی وارد شده به مغز در اثر چند وظیفگی امری موقتی است اما تحقیقات جدید خلاف این تصور را ثابت کرده است.

پژوهشگران دانشگاه انگلستان با گرفتن عکس ام آر آی مغز کسانی که از چند وسیله الکترونیکی همزمان استفاده می‌کنند مثلاً حین تماشای تلویزیون با گوشی پیامک می دهند، دریافتند کسانی که چندین کار را یکجا انجام می دهند در قشر کمربندی مغزشان تراکم سلولی کمتری مشاهده می کنند.

یعنی ناحیه‌ای از مغز که مسئول کنترل احساسات و شناخت و حس همدلی است.

اگر مستعد این هستید که چند کار را یکجا انجام دهید فکر نکنید که زبل خان شدید!

چند وظیفگی عادت خوبی نیست که بخواهید با سر داخلش شیرجه بزنید.

این کار باعث می‌شود کند شویم و کیفیت عملکردمان پایین بیاید.

 

حتی اگر بر فرض این کار هیچ آسیبی به مغز وارد نکند عادت دادن خودمان به چند وظیفگی مثل بنزینی است که خالی کنیم روی مشکلاتی از قبیل عدم تمرکز عدم سازماندهی و عدم توجه به جزئیات…

به کار بردن چند وظیفگی در سایر جلسات یا موقعیت‌های اجتماعی نشان از کمبود خودآگاهی و اجماع آگاهی دارد.

یعنی دو مهارت مربوط به هوش هیجانی یا آی کیو که برخورداری از آن ها برای موفق بودن در محیط کار بسیار حیاتی می باشد.

وب سایت تلنت اسمارت با پژوهش روی بیش از یک میلیون نفر به این نتیجه رسیده که ۹۰ درصد از افرادی که عملکرد خیلی خوبی در سر کار دارند EQ بالایی دارند.

حالا اگه نتیجه این یافته را کنار بگذاریم نتیجه‌های تحقیق جدید که می‌گفت چند وظیفگی به قشر کمربندی مغز آسیب می‌زند یعنی منبع EQ در مغز، آن وقت می شود گفت: چند وظیفگی EQ را هم پایین می آورد.

پس هر وقت خواستید چند وظیفه را با هم و یکجا به سیخ بکشید یادتان باشد که نه تنها دارید بر روی عملکرد لحظه‌ای خودتان اثر بدی می‌گذارید، بلکه ممکن است به آن قسمت از مغزتان هم که برای موفقیت‌های آتی به آن نیاز مبرم دارید، لطمه جدی وارد کنید.

 

 

 

نمایش آنلاین برنامه های آموزشی ، فرهنگی و سرگرمی

 

 

بازگشت به صفحه رازهای موفقیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *