طرز تهیه خورش کرفس

 

خورش کرفس یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین خورش های ایرانی است که به عنوان غذایی بسیار لذیذ و خوش عطر به شمار می آید.

خورش کرفس

 

مواد لازم:

  • گوشت (ترجیحا گوسفندی)

درصورتی که به گوشت قرمز علاقه ندارید می توانید خورش خود را با قارچ یا مرغ آماده نمایید.

  • نعنا پاک شده (۴۰گرم)

  • جعفری پاک شده (۱۰۰گرم)

  • پیاز متوسط (۱عدد)

  • آبغوره یا آبلیمو (نیم پیمانه)

  • روغن (به میزان لازم)

  • نمک،فلفل،زردچوبه (به میزان دلخواه)

  • سیر (یک حبه)

  • لیمو امانی (درصورت تمایل)   ۳عدد

  • زعفران دم کرده (در صورت تمایل) ۳قاشق غذا خوری

  • رب گوجه فرنگی (درصورت تمایل) ۱ قاشق مرباخوری

برای تهیه خورش کرفس ابتدا روغن را داخل قابلمه ای که می خواهید خورش را در آن تهیه کنید بریزید تا گرم شود.

بعد از آن پیازی را که پوست آن را گرفتید، بشویید و به صورت نگینی خورد کنید و آن را در قابلمه بریزید و همراه روغن تفت بدهید تا پیازها نرم شوند.

سپس گوشت هایی را که ازقبل به صورت خورشتی خورد کرده اید را به پیاز اضافه کنید و به هم بزنید تا گوشت و پیاز کنار هم مزه دار شوند.

هنگامی ک رنگ گوشت تغییر کرد، به ترکیبات قابلمه زرد چوبه هم اضافه کنید و دوباره شروع به هم زدن بکنید تاعطر و طعم زرد چوبه پخش شود.

نکته: ادویه جاتی را هم که دوست دارید، می توانید به مخلوط خود اضافه کنید.

اگر فلفل هم دوست داشتید می توانید به مخلوط خود اضافه کنید و بعد حرارت را کم کنید. بعد از آن آب جوشیده هم به ترکیب خود اضافه کنید و بگذارید باحرارت ملایم بپزد.

به یاد داشته باشید باید از کرفس هایی استفاده کنید که تازه و کاملا رسیده بوده و به رنگ سبز روشن باشند، یعنی به رنگ کرم و زرد نباشند.

برگ های کرفس را از ساقه آن جدا کنید و بشویید و بگذارید آب آن برود. بعد از آن ساقه ها را به قطعه های دو یا سه سانتی خورد کنید.

از برگ های خیلی سبز هم استفاده نکنید چون باعث تلخی خورشت شما می شود.

حالا به همراه روغن آن را تفت دهید تا کمی طلایی رنگ بشود.

می توانید سبزی هم به آن اضافه کنید. آن را هم خورد کنید و با روغن تفت دهید.

حالا سبزی و کرفس تفت داده شده را به همراه رب به گوشت خود اضافه کنید و ظرف را هم روی حرارت ملایم بگذارید تا خورشتتان جا بیفتد.

در مرحله بعد در صورت تمایل لیمو امانی و زعفران دم کرده هم اضافه کنید. البته می توانید لیمو امانی و زعفران دم کرده را حذف کنید.

اگر احساس کردید آب خورشتتان کم است کمی آب جوش به آن اضافه کنید.

وقتی خورشتتان جا افتاد، می توانید کمی آبلیمو یا آبغوره به ترکیب خود اضافه کنید.

 

حالا خورش شما آماده است. نوش جان

 

نویسنده و گوینده:  فاطمه لرستانی

 

بانوی خانه

 

بازگشت به صفحه آموزش آشپزی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *